Το Μεταπτυχιακό μας στο 6ο Πανελλήνιο Συνεδριο Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής

Το Μεταπτυχιακό μας κλήθηκε να διοργανώσει στα πλάισια του Συνεδρίου Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής που έγινε στη θεσσαλονίκη στις 18 Φεβρουαρίου, ένα Στογγυλό Τραπέζι με θέμα «Μαζικές Απώλειες Υγείας»

Το στρογγυλό τραπέζι συντόνισε ο Καθηγητής κ Ρόζενμπεργκ και έλαβαν μέρος ο Κ Χολέβας ,Πολιτικός Μηχανικός και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΜΣ, ο Κ Γ.Κόλλιας Ιατρός στο ΚΑΤ, ο Κ Ν Δεγεμερτζόγλου επισμηναγός ΥΣ. στο 251 Νοσοκομείο.

Ο Κ Χολέβας έδωσε μία εικόνα της μεγάλης αύξησης των μεγάλων καταστροφών τόσο απο άποψη συχνότητας όσο και απο άποψη αριθμού θυμάτων.Τόνισε τις έννοιες της τρωτότητας και της ετοιμότητας για αντιμετώπιση και διατύπωσε το ερώτημα του πόσο έτοιμοι και εξοπλισμένοι είμαστε σαν χώρα για αντιμετώπιση τέτοιων μεγάλων φυσικών καταστροφών.Ο κ Κόλλιας αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα της ΠΟΥ για τα «ασφαλή νοσοκομεία» σε περίπτωση μαζικών απωλειών υγείας ενώ ο Ιατρός κ Δεγεμερτζόγλου έκανε μία αναφορά στα μέσα για την αντιμετώπιση τέτοιων μαζικών καταστροφών.

Τέλος, ο Καθηγητής Θ. Ρόζενμπεργκ αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης στελεχών για παροχή υψηλού επειπέδου υπηρεσίες σε μαζικές απώλειες υγείας και κάλεσε στο πρώτο σεμινάριο ιατρικής Καταστροφών που θα διοργανωθεία απο το Μεταπτυχιακό μας στην λευκωσία, τον Οκτώβριο 2001.

Στην ζωηρή συζήτηση που ακολούθησε, έλαβαν μέρος ο Καθηγητής κ. Γ. Ανδρουλάκης, ο Καθηγητής κ Γερασιμίδης, ο εκπροσωπος Πολιτικής προστασίας της Διευρυμένης Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας κ Κοκολάκης και πολλοί σύνεδροι. Εγινε εναφορά στην έλλειψη οργανωμένης ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών στον χώρο της υγείας, στο απόρρητο(;) σχέδιο «Περσέας» στην απουσία κάθε άσκησης ετοιμότητας μετα το 2004 και στην ανάγκη εκπαίδευσης ιατρών και προσωπικού για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

To Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ συνδιοργανώνουν την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:00, το Καφενείο της Επιστήμης με τίτλο "Πολιτική Προστασία, Ευθύνη και Δικαίωμα Όλων". Ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά και σε ακόμη περισσότερα επίκαιρα ερωτήματα, στο Καφενείο της Επιστήμης, που διοργανώνεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 19.00.

Ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης θα αναφερθεί στο ρόλο των Υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και στη συμμετοχή του απλού πολίτη στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων μίας καταστροφής.

Δείτε περισσότερα

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !!!

Με μεγάλη χαρά οι φοιτητές μας Χαρης Πανταζόπουλος και Έφη Καρακώστα ανακοίνωσαν τους αραβώνες τους !
Ο Χάρης που ειδικεύεται στην Αναισθησιολογία και η Εφη που ειδικεύεται στην Οφθαλμολογία γνωρίστηκαν στο Μεταπτυχιακό μας! Για μια ακόμη φορά με χαρα βλέπουμε το μεταπτυχιακό μας να μην είναι απλά ένα κέντρο γνώσης αλλα και χώρος κοινωνικής επαφής ! Να ζήσουν !!!

Powered by ScribeFire.

"ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΪΤΗ:25 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ" Μία ωραία εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με συμμετοχή όλων των φοιτητών, ιατρών και φίλων του μεταπτυχιακού μας πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου η εκδήλωση του ΠΜΣ στο αμφιθέατρο του υπέροχου μουσείου της Ακρόπολης . Μετα απο μία θαυμάσια ξενάγηση απο την εμπνευσμένη ξεναγό κα Νέλλη Ποτήρη, παρακολουθήσαμε την ομιλία του καθηγητή λοιμωξιολόγου Νέαρχου Γαλανάκη " Τι ήταν τελικά ο λοιμός των Αθηνών;" ενώ ο ιατρός και συμφοιτητής μας Κώστας Βασιλόπουλος μας έδωσε μία ζωντανή περιγραφή απο την πρόσφατη εμπειρία του απο τον αγώνα των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" για την περιχαράκωση της επειδημίας χολέρας στην ΑΙτή. Η βραδιά έκλεισε με το κόψιμο της πίτας μαζί με τους "Γιατρούς του Κόσμου" στο Σπίτι της Κύπρου στην Πλάκα...

Κερδίζει έδαφος η καταδίκη του γεννετήσιου ακρωτηριασμού...

Λίγα αλλα εξαιρετικά ελπιδοφόρα μηνύματα απο κοινότητες της Αιθιοπίας...

Powered by ScribeFire.