TSOYNAMI !

Απο τον Συνεργάτη του ΠΜΣ μας Κώστα Χολέβα λάβαμε το ενδιαφέρον αυτό σημείωμα:

"Αγαπητοί φίλοι, Σας στέλνω ένα βίντεο που διαασώθηκε και κυκλοφορεί για να θυνηθούμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ μεγάλη καταστροφή, έκτακτη ανάγκη, διάσωση -δηλαδή αυτό για το οποίο συζητάμε:

Ο Yu Muroga επέστρεφε από την δουλειά του, όταν σεισμός 8,11 ρίχτερ χτύπησε. Μη γνωρίζοντας, όπως και πολλοί άνθρωποι στην περιοχή, για το πόσο μέσα στην ενδοχώρα θα ταξίδευε το τσουνάμι, συνέχισε να οδηγεί και μετά το χτύπημα του εγκέλαδου. Η κάμερα HD τοποθετημένη στο ταμπλό του καταγράφει όχι μόνο τον σεισμό, αλλά και τη στιγμή που ο ίδιος και αρκετοί άλλοι οδηγοί είχαν ξαφνικά τυλίχθηκε στο τσουνάμι. Απέδρασε από το όχημα λίγα δευτερόλεπτα πριν αυτό συνθλιβεί από άλλα συντρίμμια και πριν αυτό βυθιστεί κάτω από τα νερά. Το αυτοκίνητό του και η κάμερα μόλις πρόσφατα έχουν ανακτηθεί από την αστυνομία. Η κάμερα είχε σοβαρές ζημιές, αλλά ένας ειδικός βίντεο ήταν σε θέση να ανακτήσει αυτό το υλικό."

Ταυτόχρονα δείτε πως αντιμετωπίζουν οι λαοί τις εθνικές καταστροφές.

Στο παρακάτω μπλόγκ φαίνονται φωτογραφίες της ίδιας καριβώς περιοχής αμέσως μετα την καταστροφή (11 Μαρτίου 2011) , η δεύτερη 3 μήνες μετά ( Ιούνιος 2011) και η τρίτη τον Σεπτέμβριο 2011.

http://blogs.sacbee.com/photos/2011/09/japan-marks-6-months-since-ear.html


...τρίζουν τα κόκαλα του Μεγάλου τιμονιέρη !

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Όπως είχα την ευκαιρία να σας πω στο πρόσφατο σεμινάριό μας πολλές αναδυόμενες στο διεθνές προσκήνιο χώρες επενδύουν στην διοργάνωση πολυμελών και εντυπωσιακά εξοπλισμένων ομάδων διάσωσης και παρεμβαίνουν σε διεθνείς αποστολές. Στη διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μου στο Πεκίνο , είδα στην εφημερίδα, ένα σχετικό άρθρο: "Established in 2001, the China Search and Rescue Team has 480 members and has helped save 69 people's lives during their work in the wake of disasters at home and abroad. In late October, China Daily reporter Cao Yin caught up with some new and experienced members at the team's training base in the western mountains of Beijing."

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ CERVANTES ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην προβολή του Ντοκιμαντέρ "Πεθαίνοντας στην Αφθονία" και να συμμετέχετε στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 7ΜΜ

ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ CERVANTES ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 23 ΑΘΗΝΑ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ;

Scientists are developing a hand-held device called an Electronic Nose to detect tuberculosis (TB) on a patient’s breath, similar to a roadside alcohol breathalyser.

The technology could potentially save hundreds of thousands of lives in the developing world where TB kills around 1.7 million people a year, making it the second most deadly infectious disease after HIV/AIDS [ LONDON (AlertNet) ]

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή" δημοσιεύτηκε πρόσφατα ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον τρόπο οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στην Ιαπωνία και τον ρόλο της συνεχούς εκπαίδευσης και κατάρτισης των εθελοντών.

2011: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Καθώς η χρονιά αυτή πλησιάζει στο τέλος ης , πέρασε σχεδόν απαρατήρητο οτι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2011 Έτος Εθελοντισμού και έχει εγκαινιάσει πολλές δράσεις για να προβάλλει και να ενισχύσει την κοινωνία των πολιτών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρωτοβουλία για την διασυνοριακή εθελοντική δράση όπως μας την κοινοποίησε ο πρωτοετής φοιτητής μας κ Γιώργος Σταμάτης

ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καθώς προετοιμάζουμε το πρώτο Συμπόσιο "Ιατρική και Ανθρώπινα Δικαιώματα", απο την απόφοιτή μας, Νομικό κα Φ.Γκότση λάβαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τον ρόλο Ισραηλινών ιατρών στον βασανισμό Παλαιστινίων κρατουμένων.