ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΦΛΕΒΟΚΕΝΤΗΣΗ !


Η εταιρία Evena Medical με βάση τη Silicon Valley παρουσίασε τα "έξυπνα" γυαλιά  που επιτρέπουν στον γιατρό να βλέπει κάτω απο το δέρμα και να εντοπίζει εύκολα αρτηρίες, φλέβες και νεύρα. 

 

Τέλος πια στις αποτυχημένες φλεβοκεντήσεις στους πνευμοθώρακες και στα αιματώματα! Όπως και τα Google glasses, τα γυαλιά αυτά επιτρέπουν ακόμα και την αποθήκευση εικόνων και δεδομένων του ασθενούς!

 

 

 


25 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

"-1 στις 4 γυναίκες στην Ελλάδα, έχει ήδη ή πρόκειται να υποστεί ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της ζωής της (Γενική Γραμματεία Ισότητας).
-Η πλειοψηφία των κακοποιημένων γυναικών ανέφεραν ότι υφίστανται βία οποιασδήποτε μορφής επί δέκα έτη και άνω. -Το 28% των γυναικών που είχαν υποστεί βία σε παρελθοντικές σχέσεις, παραµένουν θύµατα βίας στην παρούσα σχέση τους. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι, τα περιστατικά βίας δεν είναι συνέπεια χρήσης αλκοόλ ή άλλων τοξικών ουσιών, ότι τόσο οι δράστες όσο και τα θύματα προέρχονται από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και ότι το μορφωτικό επίπεδο ποικίλει. (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας – Πρώτη Πανελλήνια Επιδημιολογική Έρευνα 2002-2003).
-Στην Ελλάδα μία στις δύο γυναίκες που δολοφονούνται κάθε χρόνο είναι θύμα του τωρινού ή πρώην συντρόφου της, ενώ μία στις πέντε γυναίκες υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού, τουλάχιστον μία φορά, από τον άντρα της (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).
-Φαινόμενο με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο: η βία κατά των γυναικών στις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ετήσιο οικονομικό κόστος τουλάχιστον 32 δις €. (Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) "[Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou25.11.2012 | 16:32]
Δείτε το συγκλονιστικό Βίντεο της γυναίκας απο την Κένυα που έχει υποστεί βιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ LOS ANGELES 1H NOEMBRIOY 2013

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ TRIAGE




 http://www.breakingnews.ie/media/images/l/laxairportShootingVideoGrab_large.jpg