Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΦΕΡΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Ο θάνατος δώδεκα  εθελοντών  και ο τραυματισμός πολλών άλλων εργαζόμενων των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ  ΣΥΝΟΡΑ στη διάρκεια της εργασίας τους στην κλινική της Οργάνωσης στην πόλη Kunduz στο Βόρειο Αφγανιστάν αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στη ήδη τραυματισμένη ασφάλεια των Μη Κυβερνητικών Ορανώσεων αρωγής και των διεθνών οργανισμών σε ζώνες κρίσης. Τη φορά αυτή η οργάνωση μπήκε στο στόχαστρο των βομβαρδιστικών των ΗΠΑ που με κυνικότητα θεώρησαν το γεγονός σαν "παράπλευρη απώλεια" στον πόλεμο κατα των Ταλιμπάν!
Όλο και συχνότερα οι  εθελοντικές Οργανώσεις χάνουν το κύρος τους,  και η ουδετερότητά τους αμφισβητείται έντονα. Συχνότερα πλήττονται οργνώσεις που εκπροσωπούν τους "πολύξερους δυτικους γιατρούς" ιδώς στον Αραβικό Κόσμο αλλα δεν λείπουν και επειθέσεις ενάτια στους παραδοσιακά ουδέτερους Οργανισμους όπως η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού-Ερυθράς Ημισελήνου ηα ακόμα και οι δυναμεις του ΟΗΕ.
Απο την Σομαλία μέχρι το Νότιο Σουδάν ως την Σερβία και την Αιτή, η τελευατία δεκαετία εχει να δείξει ολοένα αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων ενάντια σε αποστολές ανθρωπιστικών οργανώσεων. Πολλοί αμφισβητούν τον πραγματικά ουδέτερο ρόλο των οργανισμων αυτών. Αλλοι βλέπουν στις επειθέσεις αυτές το πρόσωπο του μίσους των φονταμενταλιστών προς τους νεοσταυροφόρους αλλα δεν μας διαφευγει οτι στο διεθνες σκακι ο παίκτες δεν διστάζουν μπροστα στη νίκη να θυσιάσουν και τα δικά τους πιονια .
Το μεταπτυχιακό μας  εκφράζει την συμπαθειά του στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ και καλεί σε μία συστράτευση για την σε βάθος έρευνα και μελέτη παρόμοιων φαινομένων απ' όπου κι αν προέρχονται με γνωμονα την ασφάλεια των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας και των σεβασμό των συμβόλων της αυδετερότητας.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΟΛΦΕΡΙΝΟ !
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ !