ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Θέμις Μπράμου, Έυη Παλαιολόγου, Λίτσα Κουρουπάκη, Αρια Μανιουδάκη, Αφροδίτη Δελλαπόρτα, Παναγιώτης Ιωαννίδης...
Φοιτητές και απόφοιτοι του Μεταπτυχιασκου μας  με την εποπτεία των καθηγητών Θ.Ρόζενμπεργκ και Αγη Τερζίδη  βρεθήκαμε απο την Τετάρτη το βράδυ στο σεισμόπληκτο Ληξούρι.


Απο την πρώτη στιγμή οι φοιτητές μας, γιατροί, νοσηλευτές, και διοικητικοί ενταχτήκαμε στις προσπάθεις των τοπικών φορέων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Σε συνεργασία με την ομάδα των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που αποτελούν σταθερούς συνεργάτες και υποστηρικτές των πρωτοβουλιών μας, στήθηκε ιατρείο για την περίθαλψη των ασθενών στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Επισκεφτήκαμε τον καταυλισμό των σεισμοπαθών που είχε στηθεί στο γήπεδο λίγο έξω απο την πόλη και διαπιστώσαμε και μεις την ακαταλληλότητα και προχειρότητα στον σχεδιασμό αυτής της υποδομής.Στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο συνατήσαμε τους τοπικούς ιατρούς που με αυτοθυσία κατάφεραν να ξαναλειτουργήσουν το Νοσοκομείο μετα την προσωρινή εκκένωσή του. Ο διοικητής Διονύσης Μαρκάτος, ο γιατρός Γιώργος Κουρής  οι άλλοι γιατροί με την συνεργασία  των στρατιωτικών ιατρών απο το πλοίο του ΠΝ  "Προμηθέας" κατόρθωσαν να επαναλειτουργήσουν το Νοσοκομείο και να αποκαταστήσουν την λειτουργία των εξωτερικών Ιατρείων του.


Συμμετείχαμε στο συντονιστικό κέντρο που στήθηκε με ευθύνη των δημοτικών αρχών και συμμετείχαμε στις επισκέψεις στα χωριά της Παλικής προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και ιατρική βοήθεια σε απομονωμένους ηλικιωμένους και άπορους κατοίκους.
με την πολύτιμη  βοήθεια του Αντιδημάρχου κ Βεντουρά και της ακούραστης Αφροδίτης, στήνεται στην πλατεία του Ληξουριού κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο που εξοπλίστηκε με υλικά - δωρεά των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ηδη απο την Κυριακή η ιατρός Θέμις Μπράμου σε συνεργασία με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού καλύπτει ιατρικά τους σεισμοπαθείς που φιλοξενούνται στο κρουαζιερόπλοιο "AEGEAN PARADISE" που κατέπελευσε ανοικτά του κόλπου του Αργοστολίου. Η  Άρια έγινε δημοφιλής με τις συνεντεύξεις της σε πολλά ΜΜΕ εφαρμόζοντας στην πράξη τα σχετικά μαθήματα που διδαχτήκαμε στο πρώτο εξάμηνο των σπουδών μας... Η παρουσία των φοιτητών του Μεταπτυχιακού μας σε συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ θα συνεχιστεί και κάνουμε έκκληση στους  φοιτητές και τους αποφοίτους του μεταπτυχιακού μας να πλαισιώσυν την δράση αυτή που προβάλλει την Ιατρική Σχολή μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ , ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΖΙΜΗ, ΝΙΚΟ ΔΩΡΑ, ΕΛΕΝΗ και τους δεκάδες αγνωστους φίλους μας.