Τι σημαινει αληθεια "Ελεύθερη διακίνηση ιδεών" στο Πανεπιστήμιο;

Στις 10 Οκτώβρη, παραγματοποιήσαμε στο Αμφιθέατρο "Ι Δρακόπουλος" στα Προπύλαια, το εναρκτήριο μάθημα του Μεταπτυχιακού μας για τη νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά με θέμα: "Ατομικά Δικαιώματα και Υγεία: Η αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων βοηθάει πράγματι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας;"
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής της ΕΣΔΥ και συνεργάτης του μεταπτυχιακού μας κ Π.Παναγιωτόπουλος ενώ συντονιστής και σχολιαστής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας  Αρβανίτης.
Στην διάλεξη έγινε εκτενής αναφορά στην πρωτοφανή πρακτική της διαπόμπευσης των ιερόδουλων- φορέων του AIDS απο τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας τον Μαίο του 2012 με πρόσχημα δήθεν την προστασία της δημόσιας υγείας.
Οι Ομιλητές και οι σχολιαστές κατήγγειλαν την πρωτοφανή ανθρωποφαγική πρακτική της αποκάλυψης ατομικών στοιχείων ασθενών, της καταπάτησης κάθε έννοιας ιατρικού απορρήτου απο τους "ιατρούς" συνεργάτες του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλα και τις ευθύνες όσων ΜΜΕ δεν ύψωσαν το ανάστημά τους σε αυτήν την προεκλογικής σκοπιμότητας πρωτοφανή παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το ΠΜΣ μας υπήρξε απο τις λίγες φωνές που με θάρρος κατάγγειλαν την πρακτική αυτή απο την πρώτη στιγμή. με έκπληξη μάλιστα είδαμε οτι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η Ιατρική Κοινότητα με περισσή υποκρισία προσπάθησε να κουκουλώσει το σκάνδαλο. Τελικά μήπως πράγματι το Πανεπιστήμιό μας μπορεία κόμη να είναι χώρος ελευθερης και γενναίας διακίνησης ιδεών;
Θ.Ρόζενμπεργκ