Μία οδυνηρή απώλεια



Συμπληρώνονται τις μέρες αυτές 40 ημέρες απο την τραγική απώλεια της συναδέλφου Πετρούλας Χατζηπανταζή
Η Πετρούλα  Χατζηπανταζή, εμπειρογνώμων του ΥΠ.ΕΞ., βρισκόταν σε ιατρική αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ταυτόχρονα συμμετείχε ως προσκεκλημένη ομιλήτρια στην διδακτική ομάδα του 5ου Σεμιναρίου Τροπικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής στην Τανζανία.

Στην τελετή λήξης του Σεμιναρίου στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 7.35 μμ και ενώ βρισκόταν μαζί με την ομάδα όλων των 33 συμμετεχόντων έξω ακριβώς από την Ελληνική Λέσχη στην κεντρική λεωφόρο του Νταρ Ες Σαλάμ, δέχθηκε επίθεση με σκοπό την αρπαγή της τσάντας της από επιβάτες ενός οχήματος που την παρέσυρε σε μεγάλη απόσταση προκαλώντας της πολλαπλά τραύματα. Μετά την παροχή επιτόπου των πρώτων βοηθειών, μεταφέρθηκε επειγόντως στο παρακείμενο νοσοκομείο AGA CHAN HOSPITAL όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλές κακώσεις θώρακα και κοιλιάς και μαζική εσωτερική αιμορραγία. Η ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο  όπου, παρά τις προσπάθειες των ιατρών του Νοσοκομείου και των ιατρών - μελών της Ελληνικής Ιατρικής ομάδας, υπέκυψε στις 11 μμ.

Το ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής, όλοι οι συνεργάτες καθηγητές, οι φοιτητές και οι συνοδοί εκφράζουμε τη βαθειά οδύνη μας για τη άδικη απώλεια της εξαιρετικής συναδέλφου που  η εμπειρία της και οι επιστημονικές της δραστηριότητες στον τομέα της Ταξιδιωτικής Ιατρικής υπήρξαν πάντα πηγή μάθησης και έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε επίσης την Ελληνική κοινότητα του Νταρ Ες Σαλάμ καθώς και τις προξενικές αρχές για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Εκφράζουμε στην οικογένειά της, στους οικείους της και στους συναδέλφους της του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και στην Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής Ιατρικής, της οποίας υπήρξε πρόεδρος, τα θερμά μας συλλυπητήρια.